Tehnički opis

Tehnički opis

 • Podrum+temeljna ploča

  Ako je projektom predviđeno da se radi podrum, podrumski deo se zida betonskim blokovima zatim se malteriše i kreči. Na podrumskom delu se vrši hidroizolacija i drenaža. Hidroizolacija podrazumeva oblaganje kondura debljine 3mm, guta beta sa spoljne strane. Takođe vršimo i drenažu istog dela podruma koji će biti ukopan.

  Nad zidanim delom vrši se izlivanje temeljne ploče. Temelj predstavlja armirani beton sa betonom tip A/350. (Na jedan m3 šodera 350kg cementa). Temelj se radi kao za zidani objekat.

 • Stabilnost objekta

  Problem koji se do sada javljao kod montažnih kuća prilikom vremenskih nepogoda mi smo uspeli rešiti ugrađivanjem amortizera. Broj amortizera zavisi od veličine kuće kojih u proseku ima od 50-100komada na jednom objektu. U naš nacin gradnje uveli smo jednu novinu koja dodatno doprinosi čvrstini objekta. Na četiri strane kuce lijemo betonske stubove. Betonske stubove premazujemo hidroizolatornom smesom tako da je mogucnost vlage isključena.

 • Zidovi

  Kostur radimo od čamove građe. Na jedan dužni metar idu po dve grede preseka 6x12cm. Plafonske grede su 6x15cm. Svi drveni elementi se hemijski tretiraju i zaštićuju od insekata. Svi drveni elementi se premazuju žižolom.

  Debljina spoljašnjeg zida je 26cm dok je pregradni 17cm.

  Sastav zida gledajući sa spoljne strane čini:

  1. 1.akrilna fasada
  2. stiropor d-10cm
  3. durelis ploča 12mm
  4. drvena greda 6x12cm
  5. 2x 5cm mineralna vuna (tervol)
  6. durelis ploča 12mm
  7. rigips 1,2cm

  Na delovima zidova gde se predviđa da budu kihinjski elementi i bojler taj zid se pojačava dodatnim gredama.

 • Krov

  Krovna konstrukcija se takođe radi od čamove građe. Presek krovne građe je 8x12cm. Standardnom ponudom ključ u ruke obuhvaćen je terran crep (danubia natur-terran) kao vrsta pokrivke. Pored crepa ponudom je obuhvaćena i tegola. Kada se krov pokriva tegolom celokupni krov se opšiva OSB pločom d-15mm, zatim kondur i na kraju se ukucava tegola.

 • Dimnjak

  Ugradnja dimnjaka iz elemenaa Ytong fi 200.

 • Stolarija

  Spoljnu stolariju koju mi ugrađujemo i koju smo vama dali u ponudi je PVC šestokomorna. Profili su rolo plast debljine 7,5cm. Okov je marke “fornex”, debljina vakumskog termo stakla iznosi 4+16+4mm. Garancija na spoljnu stolariju na PVC profile iznosi 20 godina. Vakumska stakla 5 godina dok garancija na kedere i gumu iznosi 10 god.

  Unutrašnja stolarija je drvena (medijapan) radi se u 5 nijansi. Vi kao kupac birate nijansu.

  Unutrašnja vrata su od medijapana (Vrata se rade  u 5 dezena. Vi kao kupac birate boju).

 • Tavanski prostor

  Tavanski prostor je podascan durelis plocom d-12,5mm tako da je celokupni tavanski prostor koristan za odlaganje sitnih stavari (moze da se hoda po tavanskom delu). Izmedju tavanskih greda (plafonskih greda) postavlja se mineralna vuna debljine 10cm. Izmedju mineralne vune I rigips ploče kao temperaturni isolator postavlja se armirana aluminijumska folija.

 • Limarski radovi

  Ponudom  je obuhvaćeno  postavljanje pocinkovanih okruglih oluka kao i okruglih plastificiranih u boji.

 • Podovi

  Našom ponudom je obuihvaćeno tri vrste podova> parket, brodski pod i laminat (Tarket, Eger, krono -32 klasa 8mm).

  Na temeljnoj ploči postavljamo kondur debljine 3mm kao hidroizolator preko kondura radimo košuljicu debljine 4cm zatim stavljamo stiropor 3cm i na kraju stavljamo vrstu poda koju odabere kupac.

  Ponudom je obuhvaćeno da se keramika radi u kuhinji, kupatilu, hodniku. U kupatilu se radi celom dužinom do plafona dok se u kuhinji radi na visinu 1,5m do kuhinjskih elemenata.

 • Instalacija

  El. instalacija se vrsi provlacenjem kabla kroz grkljan crevo koje je od samogasive plastike i ugradnja razvodne table sa automatskim osiguracima i fid sklopkom (Automatska sklopka 40/05). Prekidaci i utikaci su aling conel. Instalacija se razvodi nad tavanskim prostorom tako da u sobama nema razvodnih kutija, samim tim estetika prostorija se nenarusava.

  Vodovodna i kanalizaciona instalacija podrazumeva komplet sprovođenje vodovodne i kanalizacione cevi. Cevi su plastične. Vama se ostavlja mogučnost da odlučite da li će cevi biti nadzidne ili uzidne. Ponudom nije obuhvaćena sanitarija.

 • Termoizolacija + fasada

  Standarnom ponudom je obuhvacen fasadni stiropor d-10cm kako spoljnja termoizolacija a kao unutrasnja mineralna vuna d-10cm. Spoljnja fasada je akrilna. Unutrasnja fasada je poludisperzija. Vama kao kupcu ostavljamo mogucnost izbora boje kako spoljnje tako i unutrasnje fasade.

 • Terasa

  Ponudom je obuhvaćeno: Izlivanje temelja. Obrada drvenih stubova koji su preseka 14×14, podšivka terase kao i krova OSB ivericom, keramika na podnom delu. Kao pokrivka terase standardnom ponudom obuhvaćen je crep.

  Terasni stubovi se pored premaza žižolom premazuju firmejzom koji onemogućuje pucanje i rasušivanje drveta. Ispod stubova na terasi postavljaju se metalne kocke kako drvo ne bi bilo direktno pričvršćeno za temeljnu ploču i da kasnijim kvašenjem ne bi došlo do truljenja.

Firma MOJ DOM se bavi izgradnjom montažnih kuća po Evropskom sistemu gradnje, koji podrazumeva kompletnu izgradnju kuća na licu mesta bez prethodne pripreme elemenata koji bi se samo sklopili na gradilištu.

Kontakt